Customer support:info@kulina.nl
4 items total
Opscheplepel PRO, Zwilling
Akce Sticker
32,33 € –23 %
Opscheplepel PRO, Zwilling
Online op voorraad (3 pcs)
24,60 €
ZW37160024
Opscheplepel PRO, voor rijst Zwilling
Akce Sticker
32,33 € –18 %
Opscheplepel PRO, voor rijst Zwilling
Online op voorraad (1 pcs)
26,50 €
ZW37160033
Serveerlepel PRO, silicone, Zwilling
Akce Sticker
35,66 € –18 %
Serveerlepel PRO, silicone, Zwilling
Online op voorraad (2 pcs)
29,23 €
ZW37160009
Lasagne-spatel PRO, Zwilling
Akce Sticker
32,33 € –18 %
Lasagne-spatel PRO, Zwilling
Online op voorraad (3 pcs)
26,50 €
ZW37160035

Serveerbestek - onmisbaar serveergereedschap

Wat zijn dienbladen?

Serveerbestek is een soort serveergerei dat wordt gebruikt om eten op te dienen, meestal aan de eettafel. Deze bestekken zijn vaak gemaakt van kwaliteitsmaterialen zoals roestvrij staal, hout of plastic, en ze kunnen artistiek gemaakt zijn om mooi te passen bij ander servies zoals eetbestek, serveerschalen of glazen.

Er zijn verschillende soorten bestek en je vindt er veel op de website Kulina. Ze omvatten:

  • Salade serveersets: Als je je salade op een elegante manier wilt mixen en serveren, heb je zeker een salade serveer set of saladetangnodig. Salade serveersets bestaan uit een slalepel en een slavork. Salade lepels bieden meer controle en een breder oppervlak dan standaard lepels.
  • Serveervorken: Serveervorken met een lange steel die worden gebruikt om vlees of groenten te serveren.
  •  
  • Soep- en juslepels: Decoratieve soeplepels en sauslepels gebruikt voor het serveren van jus of andere vloeibare sauzen. Serveerlepels met grote, ronde kopjes zijn ook perfect om stoofpotjes, groenten en rijst op te dienen.
  • Taartscheppen - taartscheppen zijn handig voor het serveren van taart maar ook lasagne of focaccia

Wat is het verschil tussen keukengerei en bestek?

Keukengerei keukengerei lijkt soms erg op serveergerei. Keukenlepels kunnen bijvoorbeeld zowel worden gebruikt om te koken als om te serveren. Er zijn echter grote verschillen tussen deze twee soorten keukengerei:

  • keukengerei moet veilig zijn voor de potten en pannen, ze mogen geen krassen maken op hun antiaanbakoppervlakken en moeten dus gemaakt zijn van niet-krassende maar tegelijk hittebestendige materialen. Keukengerei is daarom vaak gemaakt van hout, siliconen of plastic.
  • serveerbestek daarentegen wordt gebruikt in de eetkamer en hoort bij ons servies, glaswerk en eetbestek. Het maakt deel uit van de tafelschikking. Daarom is hij vaak heel decoratief en meestal gemaakt van roestvrij staal.

Hoe kan ik mijn bestek verzorgen en onderhouden?

Een goede reiniging, opslag en hantering maken allemaal deel uit van het onderhoud van je bestek. Je bestek moet na elk gebruik met de hand worden afgewassen met milde afwasmiddel en warm water en daarna meteen worden afgedroogd. Bewaar je bestek op een schone en droge plaats, uit de buurt van water en stof.

Door contact met lucht of voedingszuren kan je bestek na verloop van tijd dof of verkleurd worden. Je kunt dit verwijderen door ze schoon te maken met zilverpoets of een niet-schurende metaalreiniger volgens de instructies van de fabrikant.