Customer support:info@kulina.nl

Serveerpannen

12 items total
Serveerpan NANOBOND TITANIUM 26 cm, 3,3 l, roestvrij staal, Hestan HEST60027
Serveerpan COPPERBOND 26 cm, 3,3 l, koper, Hestan
710 €
HEST31599
Serveerpan OPUS PRIMA 30 cm, zilver, roestvrij staal, Ruffoni
575 €
RUFOPC3006XS
218297 88001 24cm sauteuse
Nieuw bij
126 €
CIRC88001
218294 88002 27cm sauteuse
Nieuw bij
152,51 €
CIRC88002
Serveerpan OPUS PRIMA 30 cm, zilver, roestvrij staal, Ruffoni
621 €
RUFOPC3006X
218306 83954 28cm sauteuse
Nieuw bij
105 €
CIRC83954
Serveerpan OPUS PRIMA 30 cm, zilver, roestvrij staal, Ruffoni
536 €
RUFOPC3006XV
218210 servirovaci panev steelshield 30 cm 4 7 l nerezova ocel circulon
Nieuw bij
197 €
CIRC30032
218300 servirovaci panev style 20 cm 1 7 l hlinik circulon
Nieuw bij
108 €
CIRC88000
218303 83924 24cm everyday pan
Nieuw bij
86,99 €
CIRC83924

Serveerpannen - waarin verschillen ze van gewone bakpannen en waar kun je ze voor gebruiken?

Serveerpannen zijn een geweldige manier om eten op tafel te zetten. Ze geven je eetkamer het gevoel van een bistro en laten je er meer uitzien als een chef-kok dan als een thuiskok. Als je het eten in een pan serveert, ontstaat er een ontspannen sfeer en kun je het eten delen, wat een geweldige ervaring is voor alle mensen die aan tafel zitten.

Wat maakt een pan een serveerpan?

Als je je afvraagt waarin een serveerpan verschilt van een gewone pan, dan zijn hier enkele kenmerken van pannen die gebruikt worden om te serveren die van een kookpan een speciaal soort "servies" maken (zie ook onze best verkochte serveerpannen hier).

Serveerpannen:

  • zijn er in verschillende maten; van kleine pannen die geschikt zijn voor één persoon en kleine porties (meestal gemaakt van gietijzer waarin bestek kan worden gebruikt) tot pannen van standaardformaat die kunnen worden gebruikt om gerechten op tafel te serveren
  • hebben twee kleine handgrepen waarmee ze gemakkelijk van de oven naar de tafel verplaatst kunnen worden
  • hun randen zijn soms lager om een mes te kunnen gebruiken (dit verwijst naar kleine pannen die zijn ontworpen om te worden gebruikt in plaats van borden, die niet zijn voorzien van een antiaanbaklaag die gemakkelijk kan worden vernield door bestek)
  • zijn vaak geschikt voor gebruik in de oven

Wat kun je koken en serveren in een serveerschaal?

Er zijn veel eenpansgerechten die je kunt koken en serveren en de keuze hangt af van de grootte van je pan en je creativiteit, maar de populairste dingen die je kunt koken en/of serveren in een serveerschaal zijn:

  • gebakken eieren (Mexicaanse stijl of Shakshuka)
  • steaks
  • paella's en risotto
  • fruitcrumble
  • één-koker pasta

Op Kulina bieden we verschillende soorten serveerpannen: elegante serveerpannen in verschillende kleuren van Smeg en roestvrijstalen pannen van WMF of Mauviel. Als je je gerecht in de pan serveert, vergeet dan niet om geen metalen bestek te gebruiken (vooral niet bij pannen met antiaanbaklaag), want dat kan de coating kapotmaken. Gebruik in plaats daarvan houten of siliconen bestek.