Customer support:info@kulina.nl

Serveerpannen

5 items total

Serveerpannen - waarin verschillen ze van gewone bakpannen en waar kun je ze voor gebruiken?

Serveerpannen zijn een geweldige manier om eten op tafel te zetten. Ze geven je eetkamer het gevoel van een bistro en laten je er meer uitzien als een chef-kok dan als een thuiskok. Als je het eten in een pan serveert, ontstaat er een ontspannen sfeer en kun je het eten delen, wat een geweldige ervaring is voor alle mensen die aan tafel zitten.

Wat maakt een pan een serveerpan?

Als je je afvraagt waarin een serveerpan verschilt van een gewone pan, dan zijn hier enkele kenmerken van pannen die gebruikt worden om te serveren die van een kookpan een speciaal soort "servies" maken (zie ook onze best verkochte serveerpannen hier).

Serveerpannen:

  • zijn er in verschillende maten; van kleine pannen die geschikt zijn voor één persoon en kleine porties (meestal gemaakt van gietijzer waarin bestek kan worden gebruikt) tot pannen van standaardformaat die kunnen worden gebruikt om gerechten op tafel te serveren
  • hebben twee kleine handgrepen waarmee ze gemakkelijk van de oven naar de tafel verplaatst kunnen worden
  • hun randen zijn soms lager om een mes te kunnen gebruiken (dit verwijst naar kleine pannen die zijn ontworpen om te worden gebruikt in plaats van borden, die niet zijn voorzien van een antiaanbaklaag die gemakkelijk kan worden vernield door bestek)
  • zijn vaak geschikt voor gebruik in de oven

Wat kun je koken en serveren in een serveerschaal?

Er zijn veel eenpansgerechten die je kunt koken en serveren en de keuze hangt af van de grootte van je pan en je creativiteit, maar de populairste dingen die je kunt koken en/of serveren in een serveerschaal zijn:

  • gebakken eieren (Mexicaanse stijl of Shakshuka)
  • steaks
  • paella's en risotto
  • fruitcrumble
  • één-koker pasta

Op Kulina bieden we verschillende soorten serveerpannen: elegante serveerpannen in verschillende kleuren van Smeg en roestvrijstalen pannen van WMF of Mauviel. Als je je gerecht in de pan serveert, vergeet dan niet om geen metalen bestek te gebruiken (vooral niet bij pannen met antiaanbaklaag), want dat kan de coating kapotmaken. Gebruik in plaats daarvan houten of siliconen bestek.