Sleuflepels
Slotted Spoons - Bakken met gemak
Waar worden lepels met gleuven voor gebruikt?
Spleetlepels zijn keukengerei met sleuven of gaten in de kom, waardoor ze zich onderscheiden van gewone lepels of menglepels. Spleetlepels kunnen worden gebruikt voor allerlei culinaire taken, zoals
- het zeven van stukjes voedsel uit vloeistof (bouillon, kokend water, saus, enz.) om deze reden worden ze vergietlepels genoemd
- frituren - voedsel bakken in diepe, hete olie
- pasta laten uitlekken - als u pasta uit kokend water wilt zeven, kunt u een schuimspaan gebruiken om de pasta op te scheppen terwijl u het hete water laat weglopen
Op Kulina bieden we een verscheidenheid aan schuimspanen en vergietlepels die perfect zijn voor het uitlekken van dikkere of dunnere sauzen van toonaangevende fabrikanten zoals de Buyer en WMF.
Wat is het verschil tussen een schuimspaan en een geperforeerde opscheplepel?
Een geperforeerde opscheplepel en een opscheplepel met gleuven zijn beide soorten lepels die worden gebruikt om voedsel uit te lekken of op te dienen, maar ze verschillen qua ontwerp en functie. Het verschil zit hem in de grootte en vorm van de sleuven of gaten.
Een schuimspaan heeft grotere gaten waardoor dikkere sauzen en kleinere voedselresten weg kunnen lopen terwijl hij wordt gebruikt om te serveren. Een geperforeerde opscheplepel heeft kleinere gaatjes om overtollig sap, siroop of water af te voeren.
Bekijk ook onze selectie keukengerei sets en vergieten en zeven voor de beste resultaten van je culinaire experimenten.