Snij- en portioneermessen
15 items total
Snijmessen - scherpe messen om mee te snijden
Wat is een snij- en portioneermessen?
Een snijmes is een lang, dun mes met een puntige of gebogen punt dat gemaakt is om verschillende soorten voedsel in dunne plakjes te snijden. Snijmessen zijn vrij universeel, maar je kunt ook speciale messen kopen voor het snijden van ham, kaas of brood.
Hoewel de meeste snijmessen vlijmscherpe randen hebben, mag je ze niet gebruiken om door botten of harder voedsel te snijden.
Waar moet je op letten bij het kiezen van een snij- en portioneermessen?
Op Kulina vind je veel hoogwaardige snijmessen van fabrikanten als Wusthof, Zwilling, Dellinger of F.DICK. Houd er bij het kiezen van je mes rekening mee:
- staalkwaliteit - er moet altijd rekening worden gehouden met het materiaal van een snijmes. Kies een hoogwaardig model van koolstofstaal en roestvrij staal, omdat dit de beste prestaties en duurzaamheid garandeert.
- lengte van het lemmet - afhankelijk van wat je met je mes wilt snijden, kies je een vlijmscherp lemmet van de juiste lengte voor ideale, dunne plakjes.
- comfort van het handvat - zorg ervoor dat je mes comfortabel aanvoelt en een stevige grip biedt
Hoe verzorg je je snijmes?
Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je snijmes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:
- messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
- als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
- om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
- bewaar je hammes apart zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of -rek of een messenhouder
- slijp je mes regelmatig met een messenslijper
- een snijplank die mesvriendelijk is