Soepborden
Soepborden - voor het serveren van soepen, pasta, salades en meer
Waar worden soepborden voor gebruikt?
Soepborden zijn diepe borden of ondiepe kommen (afhankelijk van hoe je het bekijkt) die meestal worden gebruikt voor het serveren van soep of ander vloeibaar voedsel. Soepborden verschillen van gewone dinerborden doordat ze groter en dieper zijn. Ze zijn perfect voor het serveren van bouillon, stoofpotjes, chowders en andere soortgelijke gerechten. De grotere rand van het soepbordbiedt ook ruimte om niet-eetbare stukjes op te bergen of voor een stukje brood dat bij de soep wordt aangeboden.
Soepborden kunnen ook worden gebruikt voor het serveren van andere gerechten zoals pasta, salades en desserts.
Wat is de ideale maat voor een soepbord?
De optimale grootte voor een soepgerecht kan variëren op basis van individuele voorkeuren, maar een typisch soepbord heeft normaal gesproken een diameter tussen 14 cm en 30 cm. Hierdoor kan een flinke portie soep worden geserveerd zonder dat de randen van het bord overlopen.
Wat is het verschil tussen een soepbord en een soepkom?
Een eetkom en soepbord onderscheiden zich voornamelijk door hun vorm en grootte. Over het algemeen zijn soepkommen dieper en smaller dan soepborden, die vaak platter en breder zijn.
Een soepbord is een platte, ondiepe schaal met een brede rand die vaak wordt gebruikt voor het serveren van soep, stoofpotten en andere vloeibare gerechten. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het serveren van pasta, salade en andere gerechten.
Aan de andere kant is een soepkom een diepe, ronde schaal zonder een platte rand. Omdat ze dieper zijn, houden ze de soep, chowder of goulash langer warm. Eetkommen kunnen ook worden gebruikt voor het serveren van ontbijtgranen, rijst en andere gerechten.
Op Kulina hebben we een groot aanbod soepborden in verschillende stijlen en vormen, van topmerken als Revol, Eva Solo, en Blomus. Je kunt ook andere producten bekijken die je nodig hebt als je van soepen houdt, zoals soepterrines, soeplepels en eetlepels.