Customer support:info@kulina.nl

Soepborden

6 items total
Diep bord RHOMBE, 25 cm, turkoois, Lyngby
39,95 € –14 %
34 €
LY201982
Eetkom ARBORESCENCE 24 cm, ivoor, REVOL
Akce
39 € –12 %
Eetkom ARBORESCENCE 24 cm, ivoor, REVOL
Online op voorraad (2 pcs)
34,20 €
RV648288
Diep bord EQUINOX 24 cm, mat zwart, REVOL
Akce Sticker
37,31 € –5 %
Diep bord EQUINOX 24 cm, mat zwart, REVOL
Online op voorraad (>5 pcs)
35,26 €
RV649505
Eetkom ARBORESCENCE 24 cm, peper, REVOL
Akce Sticker
40,34 € –11 %
Eetkom ARBORESCENCE 24 cm, peper, REVOL
Online op voorraad (>5 pcs)
35,51 €
RV648290
Dineerbord ADELIE 23,5 cm, zwart, REVOL
Akce
31 € –26 %
Dineerbord ADELIE 23,5 cm, zwart, REVOL
Online op voorraad (>5 pcs)
22,64 €
RV654275
Diep bord ADELIE 23,5 cm, crème, REVOL
Akce Sticker
28 € –9 %
Diep bord ADELIE 23,5 cm, crème, REVOL
Online op voorraad (4 pcs)
25,43 €
RV654260

Soepborden - voor het serveren van soepen, pasta, salades en meer

Waar worden soepborden voor gebruikt?

Soepborden zijn diepe borden of ondiepe kommen (afhankelijk van hoe je het bekijkt) die meestal worden gebruikt voor het serveren van soep of ander vloeibaar voedsel. Soepborden verschillen van gewone dinerborden doordat ze groter en dieper zijn. Ze zijn perfect voor het serveren van bouillon, stoofpotjes, chowders en andere soortgelijke gerechten. De grotere rand van het soepbordbiedt ook ruimte om niet-eetbare stukjes op te bergen of voor een stukje brood dat bij de soep wordt aangeboden.

Soepborden kunnen ook worden gebruikt voor het serveren van andere gerechten zoals pasta, salades en desserts.

Wat is de ideale maat voor een soepbord?

De optimale grootte voor een soepgerecht kan variëren op basis van individuele voorkeuren, maar een typisch soepbord heeft normaal gesproken een diameter tussen 14 cm en 30 cm. Hierdoor kan een flinke portie soep worden geserveerd zonder dat de randen van het bord overlopen.

Wat is het verschil tussen een soepbord en een soepkom?

Een eetkom en soepbord onderscheiden zich voornamelijk door hun vorm en grootte. Over het algemeen zijn soepkommen dieper en smaller dan soepborden, die vaak platter en breder zijn.

Een soepbord is een platte, ondiepe schaal met een brede rand die vaak wordt gebruikt voor het serveren van soep, stoofpotten en andere vloeibare gerechten. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het serveren van pasta, salade en andere gerechten.

Aan de andere kant is een soepkom een diepe, ronde schaal zonder een platte rand. Omdat ze dieper zijn, houden ze de soep, chowder of goulash langer warm. Eetkommen kunnen ook worden gebruikt voor het serveren van ontbijtgranen, rijst en andere gerechten.

Op Kulina hebben we een groot aanbod soepborden in verschillende stijlen en vormen, van topmerken als Revol, Eva Solo, en Blomus. Je kunt ook andere producten bekijken die je nodig hebt als je van soepen houdt, zoals soepterrines, soeplepels en eetlepels.