odpocet
2 dagen
0 uren
8 minuten
25 seconden
Customer support:info@kulina.nl

Soepborden

Toon filters
Toon filters
Sorteer op
9 artikelen in totaal
Zwart Filters wissen
Diep bord NORDIC KITCHEN 20 cm, zwart, keramiek, Eva Solo
15,69 €
ES502792
215714 hluboky talir legio nova 25 cm cerna kamenina eva solo
29,49 €
ES787224
215720 hluboky talir legio nova 22 cm cerna kamenina eva solo
24,49 €
ES787223
Diep bord ADELIE 17,5 cm, zwart, REVOL
Diep bord ADELIE 17,5 cm, zwart, REVOL
Online op voorraad >5 pcs
21,49 €
RV654277
Diep bord SPHERE 30 cm, zwart, REVOL
Diep bord SPHERE 30 cm, zwart, REVOL
Online op voorraad 2 pcs
99,99 €
RV653443
Diep bord EQUINOXE 15 cm, mat zwart, REVOL
22,49 €
RV649588
Diep bord ADELIE 27 cm, zwart, REVOL
Diep bord ADELIE 27 cm, zwart, REVOL
Online op voorraad >5 pcs
37,49 €
RV654273
Dineerbord ADELIE 23,5 cm, zwart, REVOL
31,49 €
RV654275
Eetkom EQUINOX 19 cm, mat zwart, keramiek, REVOL
30,49 €
RV649578

Soepborden - voor het serveren van soepen, pasta, salades en meer

Waar worden soepborden voor gebruikt?

Soepborden zijn diepe borden of ondiepe kommen (afhankelijk van hoe je het bekijkt) die meestal worden gebruikt voor het serveren van soep of ander vloeibaar voedsel. Soepborden verschillen van gewone dinerborden doordat ze groter en dieper zijn. Ze zijn perfect voor het serveren van bouillon, stoofpotjes, chowders en andere soortgelijke gerechten. De grotere rand van het soepbordbiedt ook ruimte om niet-eetbare stukjes op te bergen of voor een stukje brood dat bij de soep wordt aangeboden.

Soepborden kunnen ook worden gebruikt voor het serveren van andere gerechten zoals pasta, salades en desserts.

Wat is de ideale maat voor een soepbord?

De optimale grootte voor een soepgerecht kan variëren op basis van individuele voorkeuren, maar een typisch soepbord heeft normaal gesproken een diameter tussen 14 cm en 30 cm. Hierdoor kan een flinke portie soep worden geserveerd zonder dat de randen van het bord overlopen.

Wat is het verschil tussen een soepbord en een soepkom?

Een eetkom en soepbord onderscheiden zich voornamelijk door hun vorm en grootte. Over het algemeen zijn soepkommen dieper en smaller dan soepborden, die vaak platter en breder zijn.

Een soepbord is een platte, ondiepe schaal met een brede rand die vaak wordt gebruikt voor het serveren van soep, stoofpotten en andere vloeibare gerechten. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het serveren van pasta, salade en andere gerechten.

Aan de andere kant is een soepkom een diepe, ronde schaal zonder een platte rand. Omdat ze dieper zijn, houden ze de soep, chowder of goulash langer warm. Eetkommen kunnen ook worden gebruikt voor het serveren van ontbijtgranen, rijst en andere gerechten.

Op Kulina hebben we een groot aanbod soepborden in verschillende stijlen en vormen, van topmerken als Revol, Eva Solo, en Blomus. Je kunt ook andere producten bekijken die je nodig hebt als je van soepen houdt, zoals soepterrines, soeplepels en eetlepels.