Customer support:info@kulina.nl

Sous-vide kokers

1 items total
Vacuüm bewaarbakje, set van 2 stuks, ZU3618, Severin
49,90 €
SEVEZU3618

Sous-vide vacuümkoker - je ongewone keukenhulpje

De Franse term sous vide, wat vertaald "onder vacuüm" betekent, verwijst naar een kookmethode waarbij voedsel in een luchtdichte verpakking wordt geplaatst en in een pan met water wordt ondergedompeld dat tot een specifieke temperatuur is verhit.

Wat zijn de grootste voordelen van sous vide koken?

Hoewel sous vide koken specifieke apparatuur en meer tijd vereist, heeft het een aantal grote voordelen.

  • heb je veel controle over de kooktijd. Voedsel kan tot een dag van tevoren bereid en vacuüm geseald worden en langzaam garen in de wateroven. Je kunt je eten 's nachts sous vide bereiden en je maaltijd opdienen wanneer je er klaar voor bent.
  • je hoeft de temperatuur niet zelf te regelen - je kunt vlees en vis gedurende een bepaalde tijd garen zonder dat je zelf de temperatuur hoeft te regelen
  • sous vide koken is handsfree! - het enige wat je hoeft te doen is je voedsel vacuüm verpakken, in het water te leggen, de temperatuur in te stellen en weg te lopen
  • Sous vide behoudt meer voedingsstoffen en vitaminen dan andere bereidingsmethoden.
  • sous vide kooktoestellen maken vlees malser
  • bijna alles kan sous vide worden gekookt; sommige chef-koks gebruiken het zelfs om eieren zacht te koken.

Hoe gebruik ik een Sous-vide vacuümkoker?

Je hebt minstens drie dingen nodig om te beginnen: water, een grote bak en een afsluitbare zak. Het meest voorkomende type premium hersluitbare zak is vacuüm geseald, en je kunt ze op onze website krijgen.

Omdat het sous vide koken van voedsel de smaak intensiveert, raden we aan om een klein aantal kruiden te gebruiken om je maaltijd op smaak te brengen voordat je hem inpakt. Vul gewoon de zak, knijp de lucht eruit en plaats hem in het warmwaterbad van de container.

Wat zijn de benodigdheden als je een sous-vide oven gebruikt?

Naast de sous-vide kookplaat heb je nog wat extra apparatuur nodig, zoals een vacuümsealer, vacuümzakken of -folie en een vacuümpomp. Hieronder staan er een aantal opgesomd:

Vacuümsealer: Vacuümsealers verwijderen de lucht uit een plastic zak met voedsel voordat ze de zak met hitte sealen. Dit houdt je voedsel langer vers door een omgeving te creëren waarin microben niet goed kunnen gedijen. Het wordt gebruikt voor koken onder vacuüm omdat de dichte afsluiting ook vochtverlies en verbranding voorkomt.

Zakken voor vacuümsealer: Voedsel blijft tot 8 keer langer vers in vacuümzakken. Alle voedingsstoffen zijn nog intact en ze hebben nog hun volle smaak en geur. Deze zakken zijn het beste voor koken onder vacuüm, omdat ze duurzaam zijn en bestand zijn tegen verbranding bij verhitting.

Om een zeer succesvolle kookervaring te garanderen, bieden wij u alles wat u nodig hebt voor uw sous-vide kookproces, van sous-vide fornuizen tot alle accessoires van gerenommeerde bedrijven zoals Severin en Zwilling.