Staub
Staub - een musthave voor elke keuken
Staub is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van geëmailleerd gietijzer braadpannen en ovenschalen werd opgericht door Francis Staub in 1974 en is momenteel eigendom van Zwilling J. A. Henckels - een Duits bedrijf dat ook eigenaar is van Zwilling, Ballarini, Miyagi, Demeyere en Henckels Int.
Thuis is waar de cocotte van Staub is
Het merk Staub is ontstaan in Merville, Frankrijk, en dat is waar zijn hoogwaardige gietijzeren braadpannen en ‘Dutch ovens’ (of eigenlijk Franse) worden gemaakt, waarbij traditioneel vakmanschap wordt gecombineerd met ultramoderne technologie.
Het idee achter het merk Staub was om pannen en bakvormen aan te bieden die jarenlang meegaan en mensen hun liefde en passie voor koken laten delen. En dat is precies wat elk product van Staub zegt met zijn betrouwbare kwaliteit en mooie, glanzende look.
Waarom zijn Staub-producten hun prijs waard?
- De pannen van Staub zijn zeer zwaar en zwaar gietijzer heeft een betere thermische massa dan welk ander materiaal dan ook. Hierdoor houden de Duch ovens en braadpannen langer de warmte vast en zijn ze perfect om eten op tafel te serveren
- de schalen zijn niet alleen zwaar maar ook dik, waardoor Staub-keramiek zeer goed bestand is tegen afbrokkelen en duurzaam is
- Staub heeft het proces van het emailleren van hun producten tot in de perfectie ontwikkelt en meerdere emaillen-lagen dragen bij aan de stoot- en krasbestendigheid. Deze sterke laag biedt ook een anti-aanbaklaag voor braadpannen, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn
- een deksel als geen ander - het speciaal gevormde deksel van Staub's cocotte heeft uitstekende vochtvasthoudende eigenschappen dankzij het zelfbedruipende systeem dat zorgt voor een continu regeneffect, gelijkmatig over de inhoud van het gerecht. Zo droogt het vlees niet uit, blijven groenten mals en behoudt elk ingrediënt zijn volle smaak
- de binnenkant van alle Staub-pannen is geëmailleerd met een hoogwaardige zwarte matte afwerking met ideale eigenschappen voor het dichtschroeien, braden en karamelliseren van voedsel
- Gietijzer behoudt de voedingswaarden en alle aroma's voor elk ingrediënt
- Staub-pannen en ander bakgerei zijn gemaakt om generaties lang mee te gaan, dus het is niet nodig om ze na enkele jaren te vervangen, wat betekent dat u geld en het milieu bespaart
- Staub kookgerei is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waardoor ze een rustieke uitstraling hebben en mooi staan op elke eettafel.
Kortom, het ziet er net zo goed uit als het kookt! Geen wonder dat professionele chef-koks en kookliefhebbers over de hele wereld dol zijn op dit merk en dat u de pannen van Staub kunt spotten in de beste culinaire shows en in de keukens van de beste restaurants en chef-koks..