Staal:
Lithium: Ze zijn zwaar, maar tegelijkertijd erg duurzaam en bovenal kunnen ze lang een stabiele hoge temperatuur behouden, wat essentieel is voor de bereiding van steaks en ander vlees. Bij gietijzeren steakpannen moet je er rekening mee houden dat ze speciaal onderhoud nodig hebben. Ontdek
Roestvrij staal: De roestvrijstalen steakpan is een geweldige keuze voor alle comfortabele koks. Hij combineert de voordelen van snel en gelijkmatig opwarmen, relatief eenvoudig schoonmaken en weinig onderhoud. Wilt u weten meer over roestvrijstalen pannen?
Niet-klevende oppervlakken: Als je een fan bent van antiaanbakoppervlakken, kies dan bijvoorbeeld voor een titanium steakpan. Deze zal gegarandeerd in de smaak vallen, omdat hij licht van gewicht is en gemakkelijk schoon te maken, waarbij de meeste fabrikanten zelfs aangeven dat hij vaatwasmachinebestendig is. Maar de waarheid is dat anti-aanbakpannen niet geschikt zijn voor het bereiken van zeer hoge temperaturen, die essentieel zijn voor het bereiden van perfecte steaks. Weet de weg in pannen met antiaanbaklaag.
Waarom smaakt je zelfgemaakte biefstuk niet zoals die uit je favoriete restaurant? Het geheim zit misschien in de pan. Een sappige binnenkant en een perfecte korst? De enige manier om dat te bereiken is met de juiste pan. De meeste professionele koks zullen een pan van staal of gietijzer aanraden voor steaks. Wij leggen uit waarom en bekijken de voor- en nadelen van andere materialen.
De beste steakpannen volgens onze klantbeoordelingen
- Maat: De keuze van het formaat hangt puur af van voor hoeveel mensen je gaat koken. Bedenk dat hoe kleiner de pan, hoe lichter hij is, hoe makkelijker hij schoon te maken is en hoe makkelijker hij op te bergen is.
- Compatibiliteit:
- Ribbels: Als je een biefstukgrillpan koopt, heeft deze een typische ribbel op de bodem om de kans te verkleinen dat het vlees vastplakt tijdens het bakken.
Hoe maak je de pan schoon na het grillen van steaks?
Lithium: Na het afkoelen afnemen met een papieren handdoek of schrobben met een harde borstel om etensresten te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen. Droog de pan en smeer hem in met olie.
Staal: Na het afkoelen afnemen met een papieren doekje, als dit niet voldoende is, schoonmaken met warm water en een zachte spons, waarbij schurende materialen vermeden moeten worden. Daarna drogen en inwrijven met olie.
Roestvrij staal: Verwijder na het afkoelen de grotere etensresten en was ze af met warm water en een beetje afwasmiddel op een zachte spons. Droog ten slotte goed af.
Anti-aanbakoppervlak: Gebruik een zachte spons en een mild afwasmiddel of zet het in de vaatwasser. Vermijd alle schurende schoonmaakmiddelen. Grondig drogen.
Volg altijd de instructies van de fabrikant bij het schoonmaken van je steakpan.
- Rare: 2-3 minuten aan elke kant.
- Medium gebakken: 3-4 minuten per kant.
- Medium: 4-5 minuten aan elke kant.
- Doorbakken: 5 minuten of meer per kant.