Customer support:info@kulina.nl

Taartscheppen

1 items total
Taartschep BBOIS, de Buyer
22,47 € –14 %
Taartschep BBOIS, de Buyer
Online op voorraad (>5 pcs)
19,30 €
DB270108

Taartscheppen - serveer je taarten als een koningin

Wat is een taartschep?

Een taartschep is een soort bestek dat wordt gebruikt om taarten te serveren en soms ook te snijden. Het heeft een handvat en een driehoekig lemmet, iets lager geplaatst dan het handvat. Deze vorm maakt het makkelijker voor de gebruiker om het mes onder een stuk taart te schuiven en het op te tillen.

Een taartschep is meestal gemaakt van roestvrij staal, soms ook van verguld zilver, hout of kunststof. Als je een hele bestekset koopt, vind je er misschien ook een taartschep in, want dit is een van de essentiële serveerhulpjes voor op tafel.

Waar kun je een taartschep voor gebruiken?

Taartscheppen kunnen niet alleen worden gebruikt om taarten van een taartstandaard op een taartbord te serveren, maar ook om stukken taart uit een bakvorm te scheppen, taarten, lasagne of vis te serveren.

Taartservers zijn er in verschillende designs, patronen en maten en op Kulina vind je een aantal geweldige servers van merken als WMF of Zwilling.

Hoe snijd en cake je gemakkelijk en elegant?

Als je je zelfgebakken cake wilt snijden en serveren, zorg er dan voor dat je hem eerst met een scherp mes snijdt. Je kunt je taart snijden met een koksmes of een speciaal gebaksmes met een lang lemmet gebruiken dat perfect is voor het snijden van grote verjaardagstaarten of taarten in lagen.

Voordat je begint met het snijden van je taart, zet je het mes even in een hoog glas of kan gevuld met heet water of zet je het onder heet stromend water. Droog het mes goed af en snijd je plakken terwijl het mes nog lichtjes warm aanvoelt. Zo snij je door het glazuur als boter.

Zorg ervoor dat je de taart precies snijdt en zorg ervoor dat je de bodem van de taart goed en tot het einde snijdt.

Gebruik de taartschep om de plakjes cake op een taartrooster of op de taartplateaus te leggen. Zorg ervoor dat je dessertvorkjes hebt om zoete lekkernijen aan je gasten te serveren.