Customer support:info@kulina.nl

Tartelettevormen

2 items total
Taartvorm 11 cm, de Buyer
Akce Sticker
9,44 € –15 %
Taartvorm 11 cm, de Buyer
Online op voorraad (1 pcs)
8 €
DB535611
Quichevorm 14 cm, staal, de Buyer
Akce Sticker
16,57 € –21 %
Quichevorm 14 cm, staal, de Buyer
Online op voorraad (>5 pcs)
13 €
DB535614

Taart- & Tartelettepannen - breid je thuismenu uit

Wat zijn taart- en tartelettepannetjes?

Een taartvorm is een ondiepe, ronde ovenschaal die het vaakst wordt gebruikt om (zoete of zure) taarten, taartschelpen, taarten en quiches te bereiden. Tartelettes zijn gewoon minitaartjes en je kunt tartelettepannetjes kopen als je wat hapjes wilt klaarmaken voor een feest of banket. Houd bij het kiezen van een taartring of vorm rekening met de diameter en het aantal personen in je gezin.

Sommige van de taartpannen op Kulina hebben een uitneembare bodem, maar een taartpan uit één stuk is misschien beter voor je als je taarten met een vloeibare vulling bereidt.

Op Kulina vind je een ruime keuze aan taart- en tartelettevormpjes in verschillende diameters en vormen - van de meest traditionele - ronde, tot rechthoekige of vierkante vormpjes. Wij bieden geperforeerde taartringen van hoge kwaliteit, gemaakt van stalen of keramische taartschaaltjes. Ga voor een stalen ronde taartvorm van de Buyer of kies voor een echte blikvanger - een rode keramische taartschaal van Emile Henry.

Moet ik mijn taartvorm invetten?

In de meeste gevallen is het niet nodig om je taartvorm in te vetten voordat je hem bekleedt met deeg. Waarom? Het hoge botergehalte in het deeg zorgt ervoor dat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Maar vooral als je een tartpan of taartschaal uit één stuk hebt, kun je wat boter gebruiken om je pan in te vetten. Zo kun je de taart gemakkelijker uit de schaal halen. Als je taartvorm geribbelde randen heeft, zorg er dan voor dat je die gelijkmatig invet.

Bakbonen - een leuke toevoeging aan je taartpan

Bakbonen zijn kleine balletjes van warmtegeleidend keramiek die het gebak verzwaren en helpen bakken vanaf de bovenkant. Hoe gebruik je ze? Bakbonen worden gebruikt bij "blind" bakken - hierbij wordt het ongekookte deeg bekleed met bakpapier (perkamentpapier) of folie en vervolgens gevuld met gewichten - bakbonen. Ze houden het deeg in vorm tijdens het bakken en voorkomen dat de bodem opzwelt.

Als je van bakken houdt, bekijk dan zeker ons aanbod bakaccessoires en bakvormen. Ps. Wist je dat je ook tartelettes kunt bakken in muffinvormpjes? Bekijk ze!