Customer support:info@kulina.nl

Theelepels

1 items total
Dessertlepel MACHINE COLLECTION 16 cm, Seletti
Akce Sticker
15 € –13 %
13 €
SLT10956

Theelepels - perfect keukengerei voor je thee en koffie

Wat is een theelepel en waar kan ik die voor gebruiken?

Een theelepel is een specifiek soort bestek dat bedoeld is voor het eten van kleine hoeveelheden voedsel en voor het roeren en afmeten van kleine hoeveelheden stoffen. Meestal is hij groter dan een dessertlepel en kleiner dan een eetlepel.

Een theelepel heeft meestal een klein, ondiep kommetje en een lang handvat, ongeveer 11 tot 17 cm. Het is meestal gemaakt van staal, porselein of roestvrij staal en is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en stijlen.

Er zijn talloze toepassingen van theelepels in de keuken en de eethoek. Ze kunnen worden gebruikt om thee of koffie te roeren, suiker, kruiden en andere ingrediënten af te meten voor bakken en koken, of om zelf kleine porties yoghurt, ijs of soep mee te maken.

Theelepels zijn een noodzakelijk stuk gereedschap in elke keuken of eetkamer en ze worden vaak gekocht in sets of in dinersets met ander bestek zoals tafelmessen en tafelvorken.

Wat zijn de soorten theelepels die verkrijgbaar zijn in de winkel Kulina?

Afhankelijk van het gebruik en het ontwerp zijn er veel verschillende soorten theelepels beschikbaar op onze website. Hier zijn enkele typische theelepel die je tegenkomt:

  • Standaard theelepel: Dit type theelepel is het populairst en wordt gebruikt om in thee of koffie te roeren en om kleine hoeveelheden af te meten bij het bakken en koken.
  • Dessertlepel: Desserts worden meestal gegeten met dit type lepel. Het heeft vaak een lang handvat en een ovaal of rond bekken.
  • Honinglepels: Dit zijn kleine lepeltjes waar een bepaalde hoeveelheid honing in zit. Ze zijn gemaakt om in warme dranken zoals thee of koffie te worden gedraaid.
  • Espressolepel: Dit is een klein, smal theelepel dat wordt gebruikt om te roeren en aan espresso te nippen.
  • Suikerlepel: Een suikerlepel is een klein theelepel dat wordt gebruikt om suiker te serveren en te mengen. Het heeft vaak een decoratieve kom.

Wat is het verschil tussen een eetlepel en een theelepel bij het bakken?

Een eetlepelwordt niet alleen gebruikt om te eten, serveren of roeren, maar is ook een populaire maateenheid die vaak wordt gebruikt voor het afmeten van porties ingrediënten bij het koken en bakken. Het is duidelijk groter dan een theelepel en het verschil tussen hun volume is min of meer drievoudig, dus als een eetlepel 10 g bloem is, dan is de theelepel 3, terwijl een eetlepel 15 g water of melk bevat, een theelepel 5 gram bevat.