Steakmes EPICURE 12 cm, Wüsthof
Code: WU3968Product detailed description
EPICURE messen zijn het kookgereedschap voor iedereen die leeft om te koken. Zij zullen helpen om alle uitdagingen te overwinnen. Ze combineren de deugden van twee grote filosofieën: de efficiëntie en lichtheid van Japanse messen met Duitse kwaliteit en veiligheid. Zij belichamen een geheel nieuw type mes dat geschikt is voor alle kookstijlen en een nieuwe norm stelt voor de functie en prestaties van een kwaliteitsmes. Bij de ontwikkeling van de EPICURE-serie is steeds gestreefd naar het weglaten van het overbodige en het optimaliseren van het noodzakelijke.
Het EPICURE steakmes heeft een stevig, slank lemmet. Het heeft een geslepen rug en een recht blad. Het snijdt moeiteloos steaks en koteletten. Geschikt voor gegrild vlees.
EPICURE serie
- Hoogwaardige gesmede messen gemaakt in Solingen
- Perfect uitgebalanceerd met unieke ergonomie voor gemakkelijk werken
- Geklonken handvat past zich aan de natuurlijke beweging van de hand aan
- Handvat van speciaal materiaal: natuurvezel en hars
- Top Duits gelegeerd staal X50CrMoV15 gebruikt
- Buitengewoon onderhoudsvriendelijk blad
- Hardheid 58 HRC Rockwell-schaal
- Speciaal computergestuurd PEtec maalproces
- Handmatig honen en polijsten voor een perfecte rand
- Strikte continue kwaliteitscontrole, blad gecontroleerd door laser
- Innovatieve bescherming voor een veilige grip
- Soepele overgang tussen beschermer en handvat
- Naadloze hygiënische bevestiging van de spenen
- Messen kunnen in de vaatwasser - maar handwas wordt aanbevolen
- Uitgebreide garantie tegen fabricage- en materiaalfouten gedurende 15 jaar
Het bijzondere van de EPICURE-serie is de verlengde vorm van het handvat en het voor de productie gebruikte materiaal. De ontwerpers kozen voor natuurlijke vezels en hars als materiaal, waardoor ze de gebruiker het aangename gevoel van hout konden bieden en de duurzaamheid en hygiënische reinheid van synthetische alternatieven. Zo hebben zij de voordelen van beide materialen gecombineerd en het milieu niet belast. Het bredere lemmetoppervlak biedt niet alleen betere controle bij het geleiden van het mes, maar helpt ook om het voedsel snel en schoon in de pan te krijgen.
De ziel van elk mes is het lemmet. De EPICURE-serie is vervaardigd uit één stuk gelegeerd staal X50CrMoV15. De uitstekende eigenschappen van dit roestvrij staal worden nog versterkt door het hardings- en smeedproces, dat de snijprestaties van het mes verhoogt en de levensduur van het lemmet aanzienlijk verlengt. De EPICURE serie heeft een hardheid van 58 Rockwell, ideaal voor keukenmessen. U zult van EPICURE messen houden vanwege hun hoge beginscherpte, die ze ook lang behouden. De messen zijn sterk en ook gemakkelijk te slijpen.
Het speciale computergestuurde messenslijpproces WÜSTHOF wordt gebruikt om de messen perfect scherp te houden. De computer gebruikt een laser om het mes te meten en geeft de robot de informatie die hij nodig heeft om het perfect te slijpen. Computerondersteunde fabricage geeft de messen dus een extreem hoog aanvankelijk snijvermogen (over de gehele lengte van het mes) en een lange levensduur. De kwaliteit van het blad is hoog en, belangrijk, gemakkelijk herstelbaar.
Gebruikte technologieën en materialen
Voor de productie van WÜSTHOF messen wordt Duits kwaliteitsstaal X50CrMoV15 gebruikt, dat ongeveer 0,5 procent koolstof bevat en chroom, molybdeen en vanadium als legeringselementen. Dankzij het toegevoegde chroom is het corrosiebestendig, wat wenselijk is voor keukenmessen.
Precisiemessen worden gevormd uit de staalplaat door smeden in de matrijs. Deze worden gedurende 15 minuten gehard bij 1070 °C en vervolgens in twee minuten snel afgekoeld tot 60 °C. Het daaropvolgende temperen (een proces waarbij het materiaal gedurende 45 minuten langzaam wordt verhit tot een temperatuur van 200 °C) ontlast het blad van interne spanningen en stabiliseert de martensitische structuur. Dit geeft het blad de optimale vereiste hardheid van 58° Rockwell en een hogere taaiheid.
Het speciale slijpproces van de WÜSTHOF genaamd PEtec (Precision Edge Technology) zorgt voor een ideale snijhoek. Het is een geavanceerde technologie waarbij messen worden geslepen door robots die worden bestuurd en gecontroleerd door computers. Het voordeel van dit proces is de nauwkeurige geometrie over de gehele lengte van het mes, de opmerkelijke en extreem hoge initiële snijprestatie van het mes, vergelijkbaar met een vlijmscherp mes, en last but not least de lange levensduur van het mes.
Het stabiele blad en de perfecte geometrie van het blad zorgen voor uitzonderlijke zaagprestaties en nauwkeurige controle in de snede. De scherpe hoek van 15° zorgt voor nog meer scherpte, waardoor het snijden aangenamer wordt. Dankzij de wigvormige snede dringt het mes moeiteloos in het voedsel.
De nieuw ontworpen beschermer en zijn innovatieve geometrie zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling rond het midden van het mes, waardoor het gemakkelijker te hanteren is. Het is geïntegreerd als onderdeel van een lemmet uit één stuk staal. Beschermt de vingers tegen wegglijden op het lemmet en zorgt voor een nauwkeurige controle van het mes.
De ergonomische handgreep van natuurvezel en hars is ontworpen om meer gewicht uit te oefenen op het te snijden voorwerp en zo veel efficiënter te werken. Het is breder in het voorste derde deel en versmalt naar achteren toe. Alleen zo kan het zich aanpassen aan de natuurlijke greep van de hand. Tegelijkertijd garandeert het een grotere veiligheid en een merkbaar eenvoudiger gebruik. De schachten zijn met twee klinknagels aan de schacht bevestigd. De perfecte hechting van de afzonderlijke onderdelen voorkomt het insluiten van aanslag en bacteriën.
Messen slijpen WÜSTHOF
Elk mes moet van tijd tot tijd worden geslepen, omdat het na langdurig gebruik bot wordt. Om het lemmet te onderhouden en te herstellen worden verchroomde wetstenen gebruikt, en voor het slijpen van messen adviseren wij WÜSTHOF slijpstenen. Voor de minder ervarenen bieden wij ook slijpmachines met een eenvoudigere bediening. Gewoon het mes een paar keer voorzichtig door de slijpgroef halen en het lemmet wordt hersteld.
Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG werd al in 1814 opgericht in Solingen en gedurende het 200-jarig bestaan hebben zeven generaties van de familie Wüsthof de leiding gehad. Het beschikt over enkele van de meest geavanceerde, sterk geautomatiseerde productieprocessen ter wereld. Voor de productie van messen in bijna 40 stappen worden bijvoorbeeld 100 robots gebruikt.
Tegenwoordig worden WÜSTHOF messen verkocht in meer dan 80 landen over de hele wereld. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en moderne computergestuurde technologieën zijn ze gemakkelijk te gebruiken en te bereiden. Een culinair genot op zich.
Additional parameters
Category: | Steakmessen |
---|---|
Warranty: | 2 years |
Weight: | 0.19 kg |
Kleur: | Bruin |
Materiaal: | Roestvrij staal |
Maat: | 12 cm |
Mes-lengte: | 12 cm |
Stuks in een set: | 1 ks |
Product type: | Steakmes |
Collectie: | WÜSTHOF EPICURE |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | WÜSTHOF |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!