Customer support:info@kulina.nl

Vleesmessen

1 items total
Lardeermes PROFESSIONAL “S” 10 cm, Zwilling
Akce Sticker
65,45 € –10 %
58,73 €
ZW31020101

Larding messen - gemakkelijk snijden van stukken vlees

Wat is een lardeermes?

Een lardeermes, ook wel "snijmes" genoemd, is een dun, glad mes met een uitstekende snijkwaliteit en een puntig lemmet van 17 cm. Dit is het perfecte mes voor:

  • snijden van rood vlees of gevogelte
  • fijnsnijden van rauwe of gekookte filets
  • plakjes snijden met een gelijkmatige dikte
  • larding

In Kulina vind je professionele lardeermessen van Zwilling, Wusthof of WMFgemaakt van duurzaam roestvrij staal van hoge kwaliteit.

Hoe wordt larderen gedaan?

Larding is een culinaire techniek die wordt gebruikt om grote stukken vlees te bereiden. Hierbij worden lange repen vet in het vlees geweven met behulp van een speciaal mes dat eenlardeermes wordt genoemd. Dankzij de landing, als het vet smelt tijdens het kookproces, zal een gebraad of ribbetjes vochtiger, zachter en smaakvoller zijn.

Nadat je de vetstrepen hebt afgesneden, leg je de reuzel in de vriezer voordat je met het larderen begint - de repen zullen eenvoudiger in het vlees te steken zijn als ze gestold zijn.

Hoe verzorg je je reuzelmes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je kartelmes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker
  • slijp je mes regelmatig met een messenslijper

Als je vaak vlees bereidt in je keuken, kun je ook onze selectie uitbeen- en fileermessen bekijken.